Hoppa till innehåll

Colombia – Las Flores

209,00 kr

Artikelnr: N/A Kategorier: , ,

230 g

Washed Red Bourbon

Smaknoter: juicig med smak av fläder, brunt socker och aprikos

På jakten efter framstående kaffe kan du inte missa Colombia. Colombias kvalitetsrykte härrör från hårt arbete och utmärkt terräng. Ett unikt topografiskt kännetecken spelar också in vid beskrivning av de olika aspekterna av colombianska kaffe: de tre cordillerorna i Anderna.
Flera
mikroklimat bildas mellan och inom bergskedjorna, vilket resulterar i exceptionella förutsättningar för högkvalitativ kaffeproduktion. En av de mest kända kaffeproducerande regionerna är Huila – och av goda skäl.
Huila har en perfekt blandning av bördig jord, hög höjd och ett idealiskt klimat för att odla specialkaffe. Beläget i kommunen Acevedo, hittar vi Finca Las Flores som sticker ut i denna region på 1700 m.ö.h.  Här producerar Jhoan Manuel Vergara Ayure exceptionella mikropartier, växande sorter som Pink Bourbon, Tabi, Java och Maracaturra. Jhoan Vergara tillhör, liksom Nestor Lasso, den nya generationens stjärnodlare. Missa inte detta nya kaffe!

Finca Las Flores grundades på 1990-talet och har utvecklats från en gård med 18 000 träd till en vidsträckt egendom med 90 000 träd. 2006 inledde familjen Ayure sin specialkafferesa genom att delta i Cup of Excellence-tävlingen.
Sedan dess, och nu med stöd av sin son, Jhoan, har de dedikerat för att förbättra och särskilja sina kaffeerbjudanden. Ett exempel på denna hängivenhet är denna vackra mikrolot tvättad röd Bourbon, inköpt genom ett partnerskap med Loha Beans. 

Välj hela bönor eller bryggmalet

"Hela Bönor", "Bryggmalet"

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Colombia – Las Flores”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SE
0