230g
Natural Ethiopian Heirloom, Yirgacheffe
Smaknoter: röda äpplen, citron, sött te, drottningsylt
Denna microlot Grade 1 har odlats av Tanash Girma, en kvinnlig kaffebonde från Chelchelie, Gedeb-distriktet. Tanash odlar 1.9 ha mark runt sitt hem på en höjd av 2079 möh och odlar lokala Heirloom variteter i skuggan av Acaçia och Sudan Teak. Detta kaffe är en natural som torkats i 18 dagar på upphöjda afrikanska bäddar.
Vår favorritbryggning och recept för detta kaffe med tips från ”Kaffekanalen”:
Aeropress
Inverterad, 2 filter, 14 gr bönor, 245 gr vatten (90 grader). Malningsgrad ca 690 micron. 0:00 40 gr bloom. 00:50 resterande vatten upp till 245 gr.01:50 pressa ut försiktigt till 02:30. När du hör hissandet, sluta.
Vänta 1 minut.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.